Grupul de companii Telekom Romania, care reuneşte fostele companii Romtelecom şi Cosmote, a înregistrat venituri de 229,8 milioane euro în primele trei luni ale acestui an, cu 1,71% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului publicat joi de Deutsche Telekom acţionarul indirect al grupului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, EBITDA (profitul operaţional, calculat înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) ajustat, la nivelul grupului de companii, a scăzut cu 4,4%, de la 38,8 milioane euro în primul trimestru al anului trecut, la 37,1 milioane euro în primul trimestru al acestui an.

Telekom Romania Mobile Communications, fostul Cosmote, a înregistrat în primul trimestru venituri de 107,8 milioane euro, în scădere cu 4,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce veniturile din servicii au scăzut cu 7,9%, la 71 milioane euro.

”Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în T1 2017, baza totală de clienţi Telekom Romania Mobile Communications a scăzut cu 11,2%, la 5 milioane, dintre care 32,3% reprezintă clienţii serviciilor pe bază de abonament (post-paid)”, se arată în raport.

Scăderea veniturilor totale, pe lângă costurile operaţionale mai mici, a condus la o scădere de 14,2% a EBITDA ajustat, la 15,7 milioane de euro, faţă de primele trei luni ale anului trecut.

În cazul Telekom Romania Communications, fostul Romtelecom, veniturile din primul trimestru au fost de 143,4 milioane euro, în creştere cu 4,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. EBITDA ajustat a fost de 21,4 milioane euro, mai mare cu 4,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”În T1 2017 au fost înregistraţi cu 47,4% mai mulţi clienţi pentru serviciile integrate fix-mobil, numărul acestora ajungând la 398.242 la finalul lunii martie 2017. O uşoară creştere a fost înregistrată şi pe segmentul clienţilor de servicii de televiziune, cu 0,6%, la 1,46 milioane, cu venituri aferente mai mari cu 3% în T1 2017, faţă de aceeaşi perioadă din 2016”, se arată în raport.

Totodată, veniturile din serviciile Internet TV (IPTV) au avut cea mai importantă rată de creştere, de 20%. Telekom Romania Communications a raportat 1,18 milioane de clienţi broadband (atât fix, cât şi mobil) la finalul primului trimestru, la un nivel similar cu cel înregistrat la finalul anului trecut.

Utilizatorii de voce (fixă şi mobilă) au ajuns la 2,13 milioane la finalul primelor trei luni ale anului curent, de la 2,15 milioane la 31 decembrie 2016. Această scădere a avut ca rezultat venituri mai mici cu 14% generate de serviciile de voce fixă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul de abonamente raportat pentru serviciile fixe şi cele mobile a scăzut la 4,77 milioane la finalul lunii martie 2017, de la 4,83 milioane în aceeaşi perioadă a anului precendent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.