Veniturile din servicii ale Vodafone, în anul financiar încheiat la 31 martie 2021, au atins valoarea de 801 milioane de euro, mai mici cu 1,5% în baza organică în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. ”Iniţiativele legislative recente din România pot duce la perturbări ale serviciilor mobile şi fixe pentru clienţi în următorii ani, pot crea o incertitudine semnificativă şi costuri suplimentare neprevăzute pentru economie în valoare de sute de milioane de euro, afectând în acelaşi timp şi capacitatea companiilor de a putea realiza investiţii vitoare în infrastructură”, avertizează Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Veniturile din servicii se află la valoarea de 801 milioane de euro. În comparaţie cu perioada similară a anului trecut, veniturile din servicii în baza organică au înregistrat o scădere de 1,5%", anunţă compania.

Baza de clienţi a Vodafone România a atins valoarea de 11,1 milioane de clienţi la 31 martie 2021.

"Ultimul an financiar, care a coincis şi cu anul pandemic, a fost ca niciun altul: provocări neaşteptate, oportunităţi de accelerare a digitalizării, lecţii de învăţat, oportunităţi de a demonstra rezilienţa reţelei de telecomunicaţii şi rolul său critic mai important ca oricând. Cred că toţi ne-am întrebat, cel puţin o dată, pe parcursul acestui an cum am fi făcut faţă într-un context similar acum 20 de ani. Şi răspunsul sincer pe care îl ştim cu toţii este că nimic nu ar fi funcţionat bine dacă reţelele de comunicaţii electronice nu ar fi susţinut pe deplin tot ceea ce trebuia să facem ca societate, companii şi persoane fizice. Am fi resimţit un impact în vieţile cotidiene, de la modul în care ne-am fi petrecut timpul liber, până la accesul mai puţin stabil la resurse educaţionale online şi conexiuni de bună calitate pentru a putea continua să lucrăm de acasă. Vodafone a confirmat încă o dată angajamentul de a conecta societatea românească, am făcut eforturi extraordinare de a conecta sute de şcoli peste noapte, am fost capabili să livrăm într-un timp foarte scurt sute de mii de tablete pentru a putea asigura acces la educaţia digitală pentru cât mai mulţi copii posibil", spune Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România.

Ea afirmă că iniţiativele legislative recente din România pot duce la perturbări ale serviciilor mobile şi fixe pentru clienţi în următorii ani.

"Aşadar, la această răscruce de drumuri, contăm pe faptul că autorităţile centrale vor avea grijă de infrastructura de telecomunicaţii, un avantaj fantastic pe care România l-a avut, precum şi pe faptul că vor evalua temeinic, din toate punctele de vedere, impactul oricăror decizii pe care ar putea să le ia astfel încât industria să nu fie trimisă cu 20 de ani în urmă. Cu toate acestea, iniţiativele legislative recente din România pot duce la perturbări ale serviciilor mobile şi fixe pentru clienţi în următorii ani, pot crea o incertitudine semnificativă şi costuri suplimentare neprevăzute pentru economie în valoare de sute de milioane de euro, afectând în acelaşi timp şi capacitatea companiilor de a putea realiza investiţii vitoare în infrastructură. Toate aceste aspecte vor trage înapoi întreaga industrie a telecomunicaţiilor şi vor pune sub semnul întrebării fezabilitatea investiţiilor viitoare, dar şi mediul concurenţial din România”, a adăugat ea.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe în Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Platforma noastră de tehnologie M-Pesa permite, în Africa, unui număr de peste 48 de milioane de oameni să beneficieze de acces la plăţi mobile şi servicii financiare. Operăm reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 49 de reţele mobile partenere. La 31 martie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 123 milioane de dispozitive IoT conectate.

Totodată, Vodafone ia măsuri importante pentru a limita impactul companiei asupra planetei prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 50% până în 2025, până la net zero până în 2040, prin achiziţia de 100% energie electrică din surse regenerabile până în 2025 şi până în iulie 2021 în Europa, reutilizând, revânzând sau reciclând 100% din echipamentele noastre de reţea care devin redundante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.