Veniturile Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) au înregistrat în martie cea mai mare creştere din noiembrie 2022, de 34,5% în termeni anuali, la 195,2 miliarde de dolari noi taiwanezi (6,1 miliarde dolari americani), compania profitând de un boom continuu al inteligenţei artificiale, bazată de cipuri de ultimă generaţie, transmite

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile companiei în primul trimestru au totalizat 592,6 miliarde de dolari noi din Taiwan, în creştere cu 16,5% faţă de anul precedent.

TSMC este cel mai mare producător de semiconductori din lume, care fabrică cipuri pentru companii precum Apple şi Nvidia.

Semiconductorii, cum ar fi cei proiectaţi de Nvidia, au stat la baza dezvoltării aplicaţiilor AI. Concurenţa a crescut pe piaţă. AMD a lansat anul trecut un cip rival pentru Nvidia, în timp ce Intel a dezvăluit marţi ultima sa ofertă AI.

O serie de startupuri dezvoltă, de asemenea, cipuri pentru AI, pe care TSMC le produce pentru unele companii.

Acţiunile TSMC au crescut cu aproape 40% în acest an, deoarece investitorii pariază pe cererea continuă de cipuri AI.

În ianuarie, compania a declarat că veniturile sale din AI cresc cu 50% pe o bază anuală. Analiştii se aşteaptă ca TSMC să înregistreze o creştere cu 23,7% a veniturilor totale în acest an, conform estimărilor consensului LSEG, după o scădere în 2023.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.