Vânzările globale de smartphone-uri au crescut în octombrie, după ce au scăzut timp de 27 de luni consecutive de la an la an, conduse de o redresare pe pieţele emergente, au arătat datele Counterpoint Research, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tranzacţiile de vânzare directă, sau volumele vânzărilor cu amănuntul, au crescut în octombrie cu 5% de la an la an, potrivit raportului.

”Creşterea a fost condusă de pieţele emergente, cu o redresare continuă în Orientul Mijlociu şi Africa, revenirea Huawei în China şi debutul sezonului de sărbători în India”, a spus firma de cercetare.

Pieţele dezvoltate cu o saturaţie relativ mai mare a smartphone-urilor au înregistrat o recuperare mai lentă, a adăugat acesta.

Huawei a înregistrat cea mai rapidă creştere în rândul producătorilor de smartphone-uri din China, în trimestrul al treilea, după ce firma şi-a lansat smartphone-ul Mate 60 Pro în septembrie, ceea ce a stârnit mult interes din partea consumatorilor, datorită cipului său avansat.

Octombrie a înregistrat, de asemenea, cele mai mari vânzări lunare de smartphone-uri din ianuarie 2022, se arată în raport.

Lansarea seriei iPhone 15 a Apple, la sfârşitul lunii septembrie, a contribuit la creşterea vânzărilor de smartphone-uri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.