Vânzările cu amănuntul din SUA au crescut peste aşteptări în iulie, deoarece americanii au făcut mai multe achiziţiile online şi au luat masa mai mult în oraş, sugerând că economia a continuat să se extindă la începutul celui de-al treilea trimestru, ţinând la distanţă recesiunea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul de marţi al Departamentului pentru Comerţ a arătat, de asemenea, că consumatorii au continuat să cheltuie pentru hobby-uri, articole sportive şi îmbrăcăminte, subliniind rezistenţa lor în ciuda creşterilor agresive ale ratei dobânzii de referinţă ale Rezervei Federale pentru a domoli inflaţia.

Aceasta i-a determinat pe economiştii de la Goldman Sachs să-şi majoreze estimarea referitoare la produsul intern brut pentru trimestrul al treilea cu şapte zecimi de punct procentual la o rată anualizată de 2,2%.

Economia a crescut cu un ritm de 2,4% în trimestrul aprilie-iunie.

 Cererea este susţinută de câştiguri salariale puternice, pe o piaţă a muncii strânsă.

Deşi cheltuielile de consum continuă să dea semne de putere persistentă, economiştii nu se aşteaptă ca Fed să majoreze dobânzile luna viitoare, cu inflaţia aflată în retragere.

Guvernul a raportat săptămâna trecută că preţurile de consum au crescut moderat în iulie, inflaţia de bază încetinind în continuare.

Vânzările cu amănuntul au crescut cu 0,7% luna trecută. Datele pentru iunie au fost revizuite mai sus pentru a arăta că vânzările au crescut cu 0,3% în loc de ritmul de 0,2% raportat anterior.

Economiştii chestionaţi de Reuters au estimat că vânzările cu amănuntul vor creşte cu 0,4%. Vânzările au crescut în iulie cu 3,2% în termeni anuali.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.