Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti va ajunge la sfârşitul anului la un trafic de 11 milioane de pasageri pe an, o creştere de peste 18% faţă de anul trecut, când au existat 9,3 milioane pasageri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Iordache, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti va trece astfel, începând din ianuarie, la o categorie superioară, a aeroporturilor care au un trafic cuprins între 10-25 milioane de pasageri pe an.

"Până acum eram în categoria aeroporturilor cu trafic cuprins între 5 şi 10 milioane de pasageri. Este posibil, dacă păstrăm acest ritm de creştere, să depăşim aeroportul din Budapesta într-un an sau doi. Avansul se datorează creşterii economice, a nivelului de trai şi a creşterii segmentului liniilor aeriene low-cost. Acestea din urmă, la preţuri scăzute, au început să ofere servicii asemănătoare cu cele ale liniilor aeriene tradiţionale", a declarat, vineri, Valentin Iordache, directorul de comunicare al Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

El a precizat că liniile low-cost au ajuns să reprezinte 50% din traficul total de pasageri de pe Henri Coandă.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă a sărbătorit vineri sosirea pasagerului cu numărul 10.000.000 pe acest an. Acesta a ajuns la Bucureşti vineri dimineaţă, cu o cursă Tarom de la Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.