Uzina Mecanică Plopeni, filială a Romarm, a semnat luni un memorandum de înţelegere cu compania italiană Beretta, în urma căruia va produce arme de asalt Beretta, peste şase luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste arme au fost deja testate de către Ministerul Apărării.

La Plopeni lucrează în prezent circa 300 de angajaţi, iar parteneriatul cu Beretta va permite însă crearea a 150 de noi locuri de muncă directe.

"Vom putea produce la Plopeni o armă modernă, de ultimă generaţie. Vom fabrica un produs românesc, chiar dacă este sub numele Beretta", a declarat luni ministrul Economiei, Niculae Bădălău, prezent la eveniment.

Statul român va deţine 80% din compania mixtă, prin Uzina Mecanică Plopeni, iar Beretta Holding restul de 20%.

În plus, o companie mixtă va fi înfiinţată în perioada imediat următoare. Va fi încheiat şi un contract de offset, de 6,5 milioane de euro, sumă pe care compania italiană o va investi la Plopeni pentru modernizarea uzinei.

"Începerea lucrărilor va fi graduală, iar Beretta va ajuta Romarm să fabrice componentele. Între timp, îi va ajuta să finalizeze armele", a declarat, la rândul său, preşedinte Beretta Holding, Franco Gussalli Beretta.

 



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.