Un judecător federal din Manhattan a acceptat cererea Hermes de a bloca definitiv vânzările artistului Mason Rothschild de jetoane nefungibile (NFT-uri) ”MetaBirkin”, în urma verdictului unui juriu că acestea au încălcat drepturile de marcă ale casei franceze de lux asupra faimoaselor sale genţi Birkin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul de district american Jed Rakoff a declarat că ordinul permanent este justificat deoarece comercializarea continuă de către Rothschild a NFT-urilor ar putea deruta consumatorii şi ar dăuna iremediabil companiei.

Rakoff a respins cererile lui Rothschild de a anula verdictul sau de a organiza un nou proces.

”Întreaga schemă a pârâtului a fost aceea de a înşela consumatorii, făcându-i să creadă, prin utilizarea variaţiilor de la mărcile comerciale ale Hermes, că Hermes susţine NFT-urile ”MetaBirkins. Nimic din Primul Amendament nu îl protejează de răspunderea pentru o astfel de schemă”, a spus Rakoff.

Reprezentanţii Hermes şi Rothschild nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii cu privire la decizie.

NFT-urile sunt jetoane unice pe reţelele blockchain care sunt adesea folosite pentru a verifica dreptul de proprietate asupra artei digitale.

Hermes l-a dat în judecată pe Rothschild anul trecut pentru MetaBirkins, 100 de NFT-uri asociate cu imagini care înfăţişează preţioasele genţi Birkin ale casei de lux acoperite cu blană colorată.

Hermes l-a numit pe Rothschild ”un speculator digital”, iar NFT-urile o schemă de ”îmbogăţire rapidă”, care a încălcat marca sa comercială ”Birkin” şi a creat falsa impresie că firma de modă a susţinut jetoanele.

Rothschild, al cărui nume legal este Sonny Estival, a replicat că lucrările au fost o declaraţie absurdă privind bunurile de lux şi imună la procesul bazat pe protecţiile din Primul Amendament al Constituţiei SUA pentru arta care utilizează mărci comerciale într-un mod relevant din punct de vedere artistic, fără a induce în mod explicit consumatorii în eroare.

Un juriu a decis în favoarea Hermes în februarie şi a acordat companiei despăgubiri în valoare de 133.000 de dolari.

Hermes a declarat într-un document din martie că Rothschild a continuat să-şi comercializeze NFT-urile după verdictul juriului. A cerut instanţei să-l forţeze să se oprească şi să predea jetoanele rămase şi profiturile obţinute după proces.

Rothschild a declarat instanţei că cererea Hermes a depăşit ”cu mult ceea ce este potrivit într-un caz ca acesta, care implică expresie artistică”.

Rakoff a acceptat în mare măsură cererea Hermes, dar a decis să nu ordone lui Rothschild să transfere jetoanele, dintr-o ”abundenţă de precauţie” pentru preocupările Primului Amendament.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.