Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă, luni, că a fost desemnat constructorul sectorului de autostradă lipsă dintre Cluj şi Târgu Mureş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Luni, 31.01.2022, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru “Proiectarea şi execuţia Autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, Secţiunea 2A: Ogra – Câmpia Turzii, Lot 3: Cheţani – Câmpia Turzii – Relicitare”. Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea DRUM ASFALT SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS SA – TRAMECO SA – DRUMURI BIHOR SA, cu preţul de 363.798.484,19 Lei fără TVA”, a transmis, luni, CNAIR. 

Compania precizează că durata contractului este de 3 luni pentru perioada de proiectare şi 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Durata de garantie a lucrarilor ofertată este de 120 de luni.

Acest tronson de autostradă are o lungime de 15,70 km.
 
”Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii si respectiv după soluţionarea contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, a mai transmis CNAIR. 
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Sectorul de autostradă lipsă dintre Cluj şi Târgu Mureş are de astăzi constructor desemnat! O asociere româno-spaniolă a câştigat contractul pentru lotul Cheţani -Câmpia Turzii”, a scris, luni, pe Facebook, Sorin Grindeanu.  

Potrivit acestuia, suma pentru proiect este de 363,79 milioane de lei (fără TVA). 

Constructorul are la dispoziţie 3 luni pentru proiectare şi 18 luni pentru execuţia lotului de 15,70 km finanţat din fonduri europene. 

”Dacă nu apar contestaţii şi contractul va fi semnat rapid, din 2023 vom putea circula doar pe autostradă pe cei aproximativ 100 de km dintre municipiile Cluj-Napoca şi Târgu Mureş”, a mai scris ministrul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.