Preşedintele directoratului Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, a fost revocat joi din funcţie, potrivit unor surse consultate de News.ro, după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora şi-a falsificat CV-ul. Ulterior, Transelectrica a făcut anunţul oficial privind revocarea din funcţie şi a anunţat că postul a fost preluat de Claudia-Gina Anastase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Marius Dănuţ Caraşol a fost revocat joi în urmă cu jumătate de oră atât din funţia de preşedinte al directoratului, cât şi din cea de membru al directoratului”, au declarat joi pentru News.ro surse din cadrul Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al companiei de stat.

Când a fost numit Caraşol la conducerea companiei Transelectrica, consiliul de supraveghere era condus de Gheorghe Olteanu, care fusese consilierul lui Dănuţ Andruşcă, fost ministru al Economiei.

Ulterior, Transelectroca a transmis oficial informaţii privind revocarea din funcţie. 

”Consiliul de Supraveghere al Companiei, din preocupare pentru imaginea societăţii, a decis, având în vedere informaţiile difuzate în presă în ultimele 24 de ore, referitoare la autenticitatea studiilor preşedintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, revocarea domnului Marius-Dănuţ Caraşol, din calitatea de membru al Directoratului, respectiv preşedinte al Directoratului. Începând cu data de 19 septembrie 2019, în calitatea de preşedinte al Directoratului a fost numită doamna Claudia-Gina Anastase. Consiliul de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA tratează cu responsabilitate şi respect importanţa guvernanţei corporative în administrarea societăţii, precum şi imaginea  companiei în relaţia cu investitorii şi partenerii”, a transmis Compania. 

Potrivit Edupedu.ro, preşedintele Transelectrica, Marius Dănuţ Caraşol, care susţine în CV-ul oficial că “este absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti”, ar fi urmat cursurile universităţii, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

Sursa citată menţionează că diploma lui Marius Dănuţ Caraşol ar fi falsă.

Consiliul de Supraveghere al transportatorului naţional de energie Transelectrica i-a solicitat deja lui Marius-Dănuţ Caraşol toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica Bucureşti pentru validarea autenticitãţii acestora, ca urmare a informaţiilor publicate în presã referitoare la autenticitatea studiilor preşedintelui directoratului Transelectrica, ”în vederea clarificãrii acestei situaţii”.

”Ca urmare a informaţiilor publicate în presã referitoare la autenticitatea studiilor preşedintelui Directoratului CNTEE Transelectrica, Marius-Dãnuţ Caraşol, Compania Naţionalã de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA face urmãtoarele precizãri: În vederea clarificãrii acestei situaţii, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat deja domnului Marius-Dãnuţ CARAŞOL toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile cãtre Universitatea Politehnica Bucureşti pentru validarea autenticitãţii acestora; În mãsura în care autoritãţile abilitate sã autentifice documentele de studii ale lui Marius-Dãnuţ Caraşol se vor exprima, vor fi dispuse mãsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale şi statutare; Consiliul de Supraveghere al Companiei analizeazã cu maximã seriozitate şi responsabilitate aceastã problemã, având în vedere cã Transelectrica este o societate strategicã la nivel naţional şi o companie listatã la Bursa de Valori Bucureşti”, informează un comunicat al Transelectrica.

Reprezentanţii Universităţii Politehnica Bucureşti au transmis că preşedintele Transelectrica nu a finalizat studiile.

”Persoana menţionată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, au transmis reprezentanţii Universităţii. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.