România are mare nevoie să redobândească încrederea investitorilor, în contextul în care sectorul energetic are nevoie de investiţii de zeci de miliarde de euro, a afirmat, miercuri, ministrul propus al Economiei, Mediului de Afaceri şi Energiei, Virgil Popescu, fiind audiat de comisiile reunite din Parlament. El a fost avizat favorabil, primind 31 de voturi ”pentru”, 7 ”împotrivă” şi 9 abţineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

La audieri, a fost prezent şi premierul Ludovic Orban. Popescu a fost întrebat de parlamentari, printre altele, care sunt efectele OUG 114/2018, de ce a devenit România importator de energie şi cum va debloca investiţiile din Marea Neagră.

”Redobândirea încrederii investitorilor este un obiectiv important. România are nevoie de asta, mai ales având în vedere că sectorul energetic are nevoie de investiţii de zeci de miliarde de euro”, a spus Popescu.

El a atras atenţia că România a devenit importator net de energie electrică şi de gaze, dintr-un stat aproape independent din punct de vedere energetic.

În acest context, ministrul consideră că România trebuie să investească masiv în infrastructură, mai ales în zona de interconectare, şi să diversifice sursele de aprovizionare.

Printre obiectivele sale se numără şi listarea, în 2020, a unui pachet de acţiuni ale Hidroelectrica.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.