Ministrul propus al Finanţelor, Lucian-Ovidiu Heiuş, a afirmat, în cadrul audierilor din cadrul comisiilor parlamentare, că va cere premierului Florin Cîţu, în prima şedinţă de Guvern, un comitet care să analizeze influenţa epidemiei de coronavirus asupra economiei româneşti. El a fost avizat negativ în comisii, după ce a primit 15 voturi pentru, 3 împotrivă şi 19 abţineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi este prima zi de audieri pentru miniştrii Cabinetului Cîţu. Heiuş, propus la Finanţe, a vorbit despre ce va face în prima şedinţă de Guvern.

”În prima şedinţă şedinţă de Guvern o să cere premierului constituirea unui comitet interministerial, coordonat de Ministerul Finanţelor, care să facă o analiză a influenţei epidemiei de coronavirus asupra economiei româneşti. Trebuie să vedem care este cel mai pesimist scenariu şi să concepem nişte scheme de ajutor atât pentru companii, cât şi pentru angajaţi”, a spus Heiuş.

El a garantat că nu va mări niciun impozit şi nicio taxă în acest an. În plus, el a spus că doreşte modificarea Codului fiscal şi a celui de procedură fiscală, în contextul în care evaziunea fiscală este o mare problemă în România.

”Evaziunea există la cote mari în România. Trebuie să luăm măsuri ferme pentru a reduce acest fenomen, are o influenţă negativă asupra veniturilor şi perturbă piaţa concurenţială”, a spus Heiuş.

El a subliniat că trebuie luate măsuri organizatorice la nivelul ANAF pentru a reduce birocraţia şi a creşte eficienţa instituţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.