Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, luni seară, că a fost aprobată rectificarea bugetară, deficitul bugetar pentru anul 2020 ajungând la 9,1% din PIB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată cea de-a treia rectificare bugetară pe anul 2020. Prin această rectificare, deficitul bugetar  pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1 % din PIB, respectiv 96 de miliarde de lei, construit pe o contracţie economică de 4,2 la sută”, a anunţat Florin Cîţu, luni seară, la finalul şedinţei de Guvern. 
 
Cîţu a precizat că veniturile sunt estimate 337,8 miliarde de lei, respectiv 32,2% din PIB. 
 
”Această estimare a veniturilor – suma încasată – este mai mare decât suma încasată anul trecut în 2019”, a mai afirmat ministrul Finanţelor. 
 
”Prin această rectificare se continuă asigurarea finanţării investiţiilor. Acestea sunt estimate la 55 de miliarde de lei, în creştere. (...) În plus,  se asigură finanţarea în domeniul Sănătăţii, Asistenţei Sociale şi Educaţiei”, a mai precizat Cîţu. 
 
Întrebat dacă s-au operat modificări în şedinţa de Guvern faţă de datele prezentate anterior, Cîţu a precizat: ”S-au mai schimbat în interiorul ministerelor, realocări de sume şi ne-am asigurat la Ministerului Transporturilor că există banii pentru continuarea investiţiilor pe programul de investiţii al Uniunii europene, cei 49  milioane de lei”. 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.