Drumarii intervin pe Transalpina pentru a deszăpezi porţiunea dintre Rânca şi Obârşia Lotrului, au anunţat, miercuri, reprezentanţii DRDP Craiova. Deocamdată nu se poate estima cînd va fi redeschisă circulaţia, temperaturile pe timpul nopţii fiind scăzute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Facem primele evaluări în vederea deszăpezirii Transfăgărăşanului! Vestea bună este că în acest an avem parte de cantitate de zăpadă mai mică faţă de alţi ani şi vom putea începe deszăpezirea mai devreme şi să deschidem drumul poate chiar în cursul lunii mai”, au transmis, la rândul lor, oficialii DRDP Braşov.

Potrivit acestora, vestea proastă este că, din cauza temperaturilor deosebit de ridicate, pericolul de avalanşă este foarte de mare în acest moment.

”Mai avem de aşteptat până când vom putea lucra în siguranţă, mai ales în partea superioară a drumului, în zona Bâlea Lac”, a mai transmis sursa citată.

ŞTIRE INIŢIALĂ: “Continuăm pe DN 67C lucrările de îndepărtare a zăpezii de pe partea carosabilă şi pregătim deschiderea drumului. Lucrăm cu două autofreze de mare capacitate. Una lucrează pe sectorul dinspre Obârşia Lotrului, una dinspre Rânca, două încărcătoare frontale de mare capacitate şi un utilaj cu răspânditor de material antiderapant care acţionează cu sare pentru a topi gheaţa care se formează pe timpul nopţii”, au declarat, miercuri, reprezentanţii DRDP Craiova.

Ei au avut un mesaj şi pentru conducătorii auto.

“Rugăm participanţii la trafic să nu încerce să intre pe acest sector de drum pentru că pe timpul nopţii se formează gheaţă pe partea carosabilă şi riscurile de evenimente rutiere nedorite sunt foarte, foarte mari”, a mai transmis sursa citată.

Deocamdată, nu se poate estima cât vor dura operaţiunile şi când va putea fi redeschisă circulaţia pe sectorul de drum închis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.