Cele două trenuri implicate, luni dimineaţă, în accidentul din judeţul Teleorman s-au ciocnit, însă cauzele şi mecanismul vor fi stabilite în cadrul anchetei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un tren de călători, 1822, care circula pe distanţa Arad-Bucureşti Nord, a ajuns din urmă un tren de marfă al operatorului DP Cargo, care era încărcat cu autoturisme Ford, în urma acestei ajungeri din urmă şi tamponări violente fiind deraiate ultimele trei vagoane din trenul de marfă. Ceea ce putem să vă spunem este că a existat un semnal care indica roşu - oprire - şi a fost depăşit, ajungându-se un alt tren din urmă”, a declarat, luni, la Digi 24, Laurenţiu Dumitru, director al Agenţiei de investigare feroviare române (AGIFER) , referindu-se la accidentul din judeţul Teleorman.

Potrivit acestuia, ”fără nicio discuţie, a fost o ajungere din urmă şi o tamponare violentă”. 

Agifer cercetează incidentul şi urmează a stabili cauzele şi mecanismul de producere.

Potricvit lui Laurenţiu Dumitru expertizele care vor fi realizate în cadrul cercetării ar putea contrazice orice detaliu iniţial, iar antepronunţarea este exclusă.

12 persoane au primit îngrijiri medicale, iar patru au fost transportate la spital, în urma unui incident feroviar care a avut loc, luni dimineaţă, în judeţul Teleorman.

Datele iniţiale arătau că un tren de persoane a frânat brusc pentru a evita impactul cu un tren de marfă care deraiase anterior.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.