Un depozit care va deservi 12 pieţe din Europa a fost deschis, marţi, lângă Timişoara, la Dudeştii Noi, acesta fiind operat de FM Logistic, proprietar al unei impresionante platforme logistice locale multi-client. Noul depozit al companiei Diageo va primi şi va trimite din locaţia sa aproximativ 12,6 milioane de litri de băuturi spirtoase, anual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Noul depozit care a fost deschis, marţi, lângă Timişoara va deservi pieţe din Bosnia Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Moldova, Cehia, România şi Slovacia, ceea ce îl face cel mai mare depozit Diageo din Uniunea Europeană şi cel mai mare din regiune.
 
”Diageo consideră România o ţară de o importanţă strategică. Alegerea Timişoarei ca centru pentru livrările noastre de produse în Europa de Est reflectă importanţa pe care o acordăm pieţei româneşti, dar şi poziţia strategică a acestei locaţii. Partenerii şi clienţii noştri vor beneficia de un timp de livrare semnificativ mai mic, care în medie ponderată va fi redus cu 93 la sută, de la 28, la doar două zile. Depozitul va crea noi locuri de muncă direct şi indirect la companiile de transport locale, şi va avea un impact pozitiv asupra activităţii economice locale”, a declarat Michael Holm, director general Diageo pentru Europa de Est.
 
 
Noul depozit este operat de FM Logistic, proprietarul unei platforme logistice multi-client de 50.000 de metri pătraţi.
 
Anual, aproximativ 12,6 milioane de litri şi peste 20 milioane de sticle de produse Diageo (Johnnie Walker, Captain Morgan, Baileys, Guiness etc) vor fi trimise către şi din noul depozit de lângă Timişoara. Totodată, prin sistemul Global Diageo Track&Trace fiecare sticlă de băuturi spirtoase poate fi urmărită de la producţie şi până la distribuitorii din fiecare ţară.
 
Diageo lider pe piaţa băuturilor alcoolice, fiind o companie  globală ale cărei produse  se vând în peste 180 de ţări din întreaga lume. Compania este listată atât la Bursa din Londra, cât şi la Bursa din New York.
 
 
Pe de altă parte, FM Logistic este o companie prezentă în 14 ţări din Europa, Asia şi America Latină şi înregistrează venituri anuale de aproximativ 1,4 miliarde de euro. Are 27.000 de angajaţi. În România, FM Logistic are operaţiuni din anul 2008 şi deţine 700 de angajaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.