Unsprezece comercianţi au încercat să fraudeze Sistemul de Garanţie-Returnare, fiind demarate verificări. RetuRO SGR, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare, anunţă, vineri, că a sesizat autorităţile şi că amână plăţile aferente garanţiilor conform prevederilor aplicabile.
RetuRO SGR, administratorul Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR), anunţă, vineri, că a intensificat recent măsurile de monitorizare şi control, în urma identificării unor tentative de fraudare a sistemului de către un număr restrâns de comercianţi.
”Este vorba despre 11 comercianţi contractaţi, pentru care există suspiciuni rezonabile de comportament neconform. Aceştia reprezintă mai puţin de 0,03% din cei aproximativ 40.000 de comercianţi cu care RetuRO are relaţii contractuale – un indiciu clar că situaţia este izolată şi nu afectează funcţionarea sistemului la scară largă. În urma constatărilor, RetuRO a declanşat verificări suplimentare în conformitate cu procedurile interne şi a sesizat autorităţile competente pentru a investiga aceste cazuri. De asemenea, în cadrul mecanismului de reconciliere desfăşurat periodic cu toţi comercianţii parteneri, au fost solicitate clarificări punctuale din partea acestor companii, iar echipele RetuRO au efectuat verificări dedicate pentru stabilirea situaţiei reale”, a transmis RetuRO, într-un comunicat de presă.
10 iunie Perspectivele macroeconomice şi fiscale ale României
Societatea precizează că analizează toate datele şi documentele disponibile – atât cele transmise de comercianţi, cât şi cele rezultate din verificările interne – în vederea stabilirii tratamentului aplicabil fiecărui caz şi a eventualelor măsuri necesare.
”Fiecare comerciant va fi informat individual imediat ce verificările vor fi finalizate. Până la clarificarea situaţiei, RetuRO a decis amânarea plăţilor aferente garanţiilor conform prevederilor aplicabile. Unele măsuri vor depinde şi de modul în care vor fi soluţionate sesizările transmise autorităţilor sau, după caz, instanţelor competente”, a mai trannsmis compania.
Aceasta explică faptul că fiecare caz este tratat cu maximă seriozitate, printr-o analiză riguroasă a documentelor operaţionale, a datelor din sistem, a raportărilor financiare şi a informaţiilor furnizate de comercianţi. Acest proces are ca obiectiv luarea unor decizii corecte, echilibrate şi legal fundamentate, reflectând un tratament echitabil pentru toate părţile implicate.
”Acurateţea datelor şi menţinerea integrităţii Sistemului de Garanţie-Returnare sunt esenţiale pentru RetuRO. Compania va continua să depună toate eforturile şi să adopte măsuri ferme pentru a asigura stabilitatea şi funcţionarea corectă a SGR pe termen lung, în beneficiul tuturor actorilor implicaţi şi al publicului larg”, a mai transmis sursa citată.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.