Unitatea 1 a Centralei nucleare de la Cernavodă, este oprită planificat începând de duminică, pentru mentenanţă şi testări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând cu data de 08.05.2022. Desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional va avea loc la ora 11:00. Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare”, a anunţat SN Nuclearelectrica SA, care administrează centrala.

În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi din următoarele programe:

- Programul de mentenanţă preventivă;

- Programul de mentenanţă corectivă;

- Programul de inspecţii;

- Programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate;

- Programul de implementare modificări de proiect.

”Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă si cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva COVID-19”, mai arată compania.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 1,01 miliarde lei, în creştere cu 45,5% faţă de anul 2020 (699,3 miliarde lei). Veniturile din exploatare au crescut cu 28,1%, la 3,2 miliarde lei.

Producţia de energie a scăzut în anul 2021 cu 1,7%, la 10.377 GWh.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.