Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de viaţă au anunţat, miercuri, că au înregistrat, în primele nouă luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, o scădere a primelor brute subscrise de 9%, până la 69 milioane de euro, în contextul reducerea expunerii pe segmentul motor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai mare dinamică, în primele nouă luni ale acestui an, s-a înregistrat pe segmentul asigurărilor de viaţă, în cadrul Uniqa Asigurări de viaţă, unde s-au vândut poliţe în valoare de 13,2 milioane de euro, cu 47% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, Uniqa Asigurări a raportat, în primele nouă luni ale anului, o creştere de 7% a vânzărilor de asigurări non-motor, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrând prime brute subscrise pe acest segment în valoare de 19,4 milioane de euro.

“Creşterea constantă de anul acesta pe segmentele profitabile pe care am decis să ne axăm începând cu 2014, respectiv asigurări de viaţă şi non-motor, a determinat o diminuare a pierderilor suferite de cele două companii. Acest succes este datorat adoptării unei strategii de business independente ce a vizat limitarea expunerii pe segmentul motor din cauza afluxului de daune cu impact financiar negativ asupra companiei. A fost o decizie asumată şi curajoasă în contextul în care piaţa de asigurări din România continuă să fie dominată de astfel de produse”, a declarat directorul general al Uniqa Asigurări, Franz Weiler.

De asemenea, cele două companii continuă să reducă costurile administrative, care se află în scădere cu 14,5% în al treilea trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul creşterii gradului de automatizare şi de standardizare a produselor şi serviciilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.