Ungaria şi Slovacia au semnat un memorandum de înţelegere privind extinderea capacităţii de interconectare a gazelor, scrie publicaţia Budapest Business Journal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul a fost semnat de ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului, Péter Szijjártó, şi de ministrul slovac al Economiei, Peter Žiga.

Szijjártó a declarat că părţile doresc să majoreze capacitatea gazoductului bidirecţional, care leagă reţelele de gaze ale celor două ţări, până la 5,3 miliarde de metri cubi. Procedura privind contractarea capacităţii va fi lansată în vara, a adăugat el.

Interconectorul, care a devenit operaţional din punct de vedere comercial în 2015, are acum o capacitate anuală fermă de 4,5 miliarde de metri cubi dinspre Slovacia spre Ungaria şi o capacitate întreruptibilă de 1,8 miliarde de metri cubi în sens invers.

Szijjártó a menţionat că Ungaria va începe să preia livrări de gaze prin conducta TurkStream începând cu 2021, iar volumul pe care ţara nu îl foloseşte ar putea fi furnizat Slovaciei.

Rusia a început să livreze gaze către Turcia prin conducta TurkStream, care circulă sub Marea Neagră, începând din ianuarie. Conducta, proiectată cu scopul de a ocoli Ucraina, este extinsă către Bulgaria, Serbia şi Ungaria.


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.