Numărul de vehicule cu numere verzi în Ungaria s-a dublat faţă de începutul anului 2022, a informat marţi Ministerul Energiei într-o postare pe pagina sa de socializare, relatează MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Anul trecut, în Ungaria au fost înregistrate 22 651 de vehicule cu numere verzi, astfel 2023 s-a dovedit încă o dată a fi un an record, depăşind cifra de aproape 21 000 de vehicule înregistrate în 2022. Peste 60% din vehiculele cu numere verzi intrate în circulaţie în 2023 au fost pur electrice, se precizează în postare.

Potrivit aceleiaşi surse, la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, pe drumurile Ungariei rulau deja peste 86 000 de vehicule ecologice. Din totalul acestei flote, aproximativ 45 000 sunt autoturisme pur electrice, aproape 3 000 camioane pur electrice, aproximativ 500 motociclete electrice nepoluante şi 206 autobuze pur electrice.

Ministerul a subliniat că energia verde reprezintă viitorul economiei ungare, guvernul fiind angajat în ecologizarea transporturilor ca element-cheie în reducerea poluării mediului şi în îndeplinirea angajamentelor privind climatul.

Firmele pot solicita statului o subvenţie nerambursabilă pentru achiziţionarea de autoturisme, furgonete sau microbuze pur electrice, aplicând la un concurs de proiecte care va fi lansat la începutul lunii februarie. Companiile pot beneficia de subvenţii între 2,8 şi 4 milioane de forinţi (7,4-10,5 mii de euro) din bugetul de 30 de miliarde de forinţi (79,2 de milioane de euro) pentru achiziţionarea unui vehicul, în funcţie de capacitatea acumulatorului acestuia – precizează comunicatul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.