Un proiect al BMW pentru baterii destinate vehiculelor electrice cu autonomie mare a obţinut o finanţare de 26,2 milioane de lire sterline din partea industriei auto şi a guvernului britanic, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul din Oxford, numit BMW-UK-BEV, este unul dintr-un total de patru care vor fi finanţare prin intermediul unui concurs numit Advanced Propulsion Centre Collaborative Research and Development.

Proiectul BMW se concentrează pe o bateria destinată vehiculelor electrice ”care să rivalizeze cu autonomia motoarelor cu combustie internă”.

Astfel, acest proiect va ”dezvolta cel mai mare pachet de baterii al BMW Group pentru a ofeir o performanţă superioară la costuri competitive”.

Marea Britanie vrea să oprească vânzarea de automobile şi vehicule comerciale noi pe benzină şi motorină din 2030, iar lansarea unor tehnologii capabile să mărească autonomia vehicuelor electrice este crucială.

Printre altele, aceste tehnologii vor ajuta la contestarea percepţiilor din jurul ”anxietăţii autonomiei”, sau a ideii să vehiculele electrice nu sunt capabile să efectueze călătorii pe distanţe lungi fără să se descarce şi să rămână blocate.

Pe lângă BMW, celelalte proecte de succes care vor beneficia de finanţarea totală de 91,7 milioane de euro sunt Brunel, care vrea să dezvolte motoare cu combustie internă alimentate cu hidrogen, Celeritas, care urmează să dezvolte baterii cu încărcare ultrarapidă şi Reecorner, care vrea să reproiecteze vehiculele electrice comerciale uşoare şi medii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.