La trei ani de la lansare, programul Deschide România, dezvoltat de eMag, a depăşit pragul de 2.000 de producători din toate judeţele ţării şi peste 570.000 de produse disponibilepe marketplace, a anunţat retailerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2019, Deschide România a generat comenzi de peste 13 milioane de lei pentru producătorii români de pe întreg teritoriul ţării, care au  vândut peste 200.000 de produse realizate 100% în România. Bilanţul celor trei ani de program arată vânzări generate de aproximativ 30 de milioane de lei. Cele mai bine vândute produse au fost produsele textile, produsele home&deco, hainele pentru copii şi jucăriile.

”Am reuşit ca, într-un timp destul de scurt, să triplăm numărul de comenzi plasate şi să aducem în stoc peste jumătate de milion de produse fabricate 100% în România. Deschide România aduce mai aproape de clienţi o varietate mai mare de produse autohtone şi valoare adăugată comunităţilor locale prin încurajarea economiei sociale”, a spus Florin Filote, director eMAG Marketplace.

În topul judeţelor,  în programul Deschide România (altele în afară de Ilfov), se află Cluj – 108 companii, Iaşi – 68 companii şi Timiş – 56 companii.

Pentru a face parte din program, companiile producătoare trebuie să aibă o cifră de afaceri nu mai mare de 500.000 de lei în anul fiscal anterior şi orice produs propus spre comercializare să fie fabricat exclusiv în România. Participanţii la program beneficiază de un regim special de comisioane, iar ONG-urile nu plătesc comision.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.