Un judecător din Florida a decis vineri împotriva unei cereri a Walt Disney Co de respingere a unui proces din partea unui district de supraveghere, o mişcare care ar putea îngreuna capacitatea gigantul divertismentului să intenteze propriul proces împotriva guvernatorului Ron DeSantis, ca parte a unui conflict din ultimul an, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârea permite districtului de supraveghere să îşi continue cazul care urmăreşte să anuleze ”acordurile pe din dos” favorabile Disney, care au fost încheiate de un consiliu districtual anterior la începutul acestui an.

Dacă aceste acorduri ar fi anulate, districtul a spus că aproape că va anula procesul federal al Disney împotriva lui DeSantis.

Un purtător de cuvânt al Disney a declarat că decizia ”nu are nicio legătură” cu procesul federal care urmăreşte ”să justifice drepturile constituţionale ale Disney”.

”Suntem pe deplin încrezători că Disney va prevala atât în cazul federal, cât şi în cel de la nivelul statului”, a spus purtătorul de cuvânt într-un e-mail.

Un purtător de cuvânt al districtului de supraveghere a refuzat să comenteze.

Înfruntarea a început anul trecut, după ce Disney a criticat o lege din Florida care interzice discuţiile la clasă despre sexualitate şi identitate de gen cu copiii mai mici.

DeSantis, care candidează pentru nominalizarea la preşedinţia republicană, a atacat în repetate rânduri ”woke Disney”, în declaraţii publice.

DeSantis i-a mobilizat pe parlamentari pentru a adopta proiecte de lege care au reconstituit districtul ca Districtul de Supraveghere a Turismului din Florida Centrală şi a transferat puterea asupra consiliului guvernatorului, în locul Disney.

De asemenea, parlamentarii au invalidat retroactiv acordurile pe care Disney le-a încheiat cu consiliul anterior al ceea ce era anterior Districtul de Îmbunătăţire Reedy Creek, în ajunul trecerii acestuia sub controlul lui DeSantis.

Disney a intentat un proces în aprilie împotriva guvernatorului, în instanţa federală, susţinând că DeSantis a folosit guvernul statului ca pe o armă împotriva companiei, pentru că a atacat legea discuţiilor de gen la clasă.

Disney a cerut instanţei federale să împiedice statul să aplice legile îndreptate împotriva companiei şi să restabilească acordurile de dezvoltare favorabile Disney, care au fost încheiate cu consiliul districtual anterior.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.