Un grup de investitori format din Arkhouse Management şi Brigade Capital a făcut o ofertă de 5,8 miliarde de dolari pentru a retrage de la bursă lanţul de magazine Macy's, potrivit unei persoane familiarizate cu chestiunea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arkhouse Management, o firmă de investiţii axată pe imobiliare, şi Brigade Capital Management, un manager global de active, au prezentat o propunere de a achiziţiona acţiunile Macy's pe care nu le deţin deja, pentru 21 de dolari pe acţiune la 1 decembrie, a spus persoana.

Publicaţia Wall Street Journal a scris prima despre această ofertă.

Oferta pentru compania mamă a Bloomingdale este mai mare cu 20,76% faţă de închidereade vineri, la 17,39 dolari pe unitate.

Acţiunile Macy's s-au tranzacţionat luni la 20,13 de dolari, sau în creştere cu aproape 16%.

Acţiunile altor operatori de magazine universale, Kohl's şi Nordstrom, au crescut, de asemenea, cu aproximativ 6%.

Grupul de investitori are deja un pachet mare de acţiuni la Macy's, prin fondurile administrate de Arkhouse, şi a discutat propunerea cu lanţul de magazine universale, al cărui consiliu s-a reunit ulterior pentru a discuta oferta.

Nu este clar cum vede retailerul propunerea, a spus persoana familiarizată cu problema.

Macy's are o capitalizare bursieră de aproximativ 4,77 miliarde de dolari, iar acţiunile sale au scăzut cu aproape 15,79% în acest an.

Nu este clar dacă Arkhouse şi Brigade au resursele necesare pentru a executa o afacere de o asemenea dimensiune, având în vedere că anterior nu au făcut nimic de această amploare.

O ofertă de 2,4 miliarde de dolari pe care un grup de investitori condus de Arkhouse a depus-o acum doi ani pentru trustul de investiţii imobiliare Columbia Property Trust nu a avut succes. Ulterior, Pimco a achiziţionat Columbia Property, pentru 3,9 miliarde de dolari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.