Un grup de hackeri care pare să aibă legătură cu guvernul iranian a avut ca ţintă o campanie prezidenţială americană, potrivit Microsoft, iar surse citate de Reuters afirmă că este vorba despre campania pentru realegerea lui Donald Trump în 2020, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a observat o activitate cibernetică semnificativă a grupului, care a avut ca ţintă şi actuali şi foşti oficiali guvernamentali americani, jurnalişti specializaţi în politica internaţională şi iranieni proeminenţi care trăiesc în afara Iranului, a anunţat Miscrosoft într-o postare pe blog.

Pe parcursul unei perioade de 30 de zile, între lunile august şi septembrie, grupul, numit "Phosphorous" de către Microsoft, a efectuat peste 2.700 de tentative  de a identifica conturile de email ale unor clienţi, iar apoi a atacat 241 dintre acestea.

Surse au declarat pentru Reuters să atacurile par să fi avut legătură cu campania pentru realegerea lui Donald Trump ca preşedinte.

Iranul nu a comentat încă public acuzaţiile.

Atacurile hackerilor pentru influenţarea alegerilor au devenit un motiv de îngrijorare pentru guverne, în special de când agenţiile de informaţii din Statele Unite au ajuns la concluzia că Rusia a desfăşurat o operaţiune pentru perturbarea procesului democratic american în 2016, pentru a-l ajuta pe candidatul republican Donald Trump să devină preşedinte.

Microsoft a urmărit grupul Phosphorus din 2013, iar în luna martie a anunţat că a primit un ordin judecătoresc să preai controlul asupra a 99 de site-uri utilizate de grup pentru atacuri.

Phosphorus mai este cunoscut şi ca APT 35, Charming Kitten şi Ajax Security Team, potrivit Microsoft.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.