Fostul şef al unui producător german de echipamente de precizie a fost arestat sub suspiciunea că a furnizat produse interzise, cu dublă utilizare, industriei de armament din Rusia, valoarea acestora fiind de aproximativ 2 milioane de euro, a declarat joi procurorul general al Germaniei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, numit doar Ulli S, este suspectat că în 2015 a semnat trei contracte cu un producător rus de arme, pentru a livra şase maşini-unelte care au fost folosite de compania rusă în producţia de puşti cu lunetă, a spus procurorul într-un comunicat.

Ulli S a eludat astfel sancţiunile impuse în urma invadării Ucrainei de către Rusia, în 2022, care interzic exportul de bunuri cu dublă utilizare în Rusia.

Maşinile-unelte au fost livrate cu ajutorul unor companii terţe prin Elveţia şi, într-un caz, prin Lituania.

Volumul comenzilor de vânzare a utilajelor a fost de aproximativ 2 milioane de euro.

De asemenea, compania a fost implicată în instruirea angajaţilor producătorului rus de arme, pentru a utiliza echipamentele, în 2016, se arată în comunicatul procurorului general.

Suspectul german era reţinut în Franţa din 10 august, pe baza unui mandat european de arestare, şi a fost transferat în custodia germană pe aeroportul din Frankfurt pe 22 august.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.