Acţionarii transportatorului naţional de gaze Transgaz (simbol bursier TGN) au numit joi doi administratori pentru o perioadă de patru ani de zile, pe Remus-Gabriel Lăpuşan şi Nicolae Minea, care în luna iunie fuseseră numiţi membri provizorii în board.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aprobă numirea lui Lăpuşan Remus-Gabriel şi a lui Minea Nicolae în calitate de administratori ai Transgaz SA. Stabileşte durata mandatului celor doi noi administratori, începând cu data alegerii de către adunarea generală a acţionarilor şi până la data de 29 aprilie 2021”, arată un raport transmis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În aceeaşi şedinţă, acţionarii companiei au aprobat şi forma contractului de mandat ce va fi semnat cu cei doi noi administratori.

La începutul anilor 2000, Remus Lăpuşan a fost membru în board-urile RAT Cluj-Napoca şi al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Din 2000 până în 2012 a fost consilier local la Consiliul Local al Municipiului Cluj Napoca.

Lăpuşan a lucrat, între 1998 – 2001, ca agent asigurare la Unita Cluj. De asemenea, în perioada 2001-2003, a fost director executiv al AJOFM Cluj.

La rândul său, Nicolae Minea a fost preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) între aprilie 2014 şi iunie 2016.

În perioada iulie 2009 - aprilie 2014, Minea a fost director general al hotelului Hilton din Sibiu, iar din octombrie 1995 până în iunie 2009, a condus Palace Resort & Spa, Sibiu.

De asemenea, din aprilie 1986 până în aprilie 1990 a fost director comercial al Oficiului Judeţean de Turism din Sibiu.

Transgaz a raportat în primele nouă luni un profit net de 433,5 milioane lei, mai mare cu 21% faţă de rezultatul net din perioada similară a anului trecut, de 358,46 milioane lei.

De asemenea, veniturile din activitatea de exploatare înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii conform cu IFRIC12 au crescut cu 5% faţă de realizările din ianuarie-septembrie 2016, la 1,3 miliarde lei.

Cantitatea de gaze transportată a crescut cu aproape 14%, la 9,21 milioane metri cubi.

Acţionarul majoritar al Transgaz este Ministerul Economiei, care controlează 58,5% din acţiuni.

Compania are o capitalizare de 4,54 miliarde lei (circa 1 miliard euro).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.