Fondul de investiţii Fribourg Capital, controlat de un fost premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, a anunţat luni lansarea unui nou fond de investiţii, Fribourg Digital, în valoare de 20 de milioane de euro, dedicat finanţării start-up-urilor din IT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul fond va viza investiţiile în companiile care au deja un produs dezvoltat în stadiul MVP (Minimum Viable Product), care demonstrează că au atras utilizatori sau există piaţă pentru produsele lor.

În funcţie de nivelul în care se află start-up-urile, Fribourg Digital va investi între 20.000 şi 250.000 de euro într-o primă rundă de finanţare. Investiţiile pot continua în runde consecutive în faza de creştere sau dacă proiectele sunt validate.

Potrivit lui Sturza, majoritatea start-up-urilor eşuează nu din cauza ideii sau a produsului conceput, ci din cauza că nu reuşesc să le transforme pe acestea într-o afacere viabilă.

“Fribourg Digital vine să completeze exact aceste lipsuri în mediul antreprenorial românesc. Astfel, mobilizând expertiza tehnică pe care noi o avem în companiile unde am investit, dar şi ecosistemul investiţional creat până în prezent, ne vom concentra pe ceea ce ştim să facem mai bine: să oferim proiectelor selectate excelenţă operaţională, un marketing potrivit şi o strategie coerentă de exit. Fribourg Digital îşi doreşte să fie un investitor strategic, nu doar financiar, cu implicare maximă în companiile pe care le finanţează. Acesta va fi diferenţiatorul nostru în piaţa investiţională”, a declarat Sturza, în cadrul comunicatului.

Companiile eligibile sunt firme care dezvoltă tehnologie, cu o echipă de fondatori care dovedeşte ”excelenţă antreprenorială” şi abilităţi complementare - tehnice, de vânzare, de analiză etc.

Printre produsele cu oportunităţi mari de selecţie, datorită perspectivelor de dezvoltare în următorii ani, se numără tehnologiile de tip block-chain, aplicaţiile din sfera financiară, inteligenţa artificială, software şi soluţii integrate cloud-based (SaaS, PaaS şi DaaS).

Fribourg Digital va avea o echipă separată de management şi evaluare a investiţiilor, formată din specialişti în investiţii tehnologice şi analişti financiari.

Fribourg Capital este principalul acţionar al unuia dintre cei mai mari retaileri online din România, Elefant.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.