Un fost director pentru mediu şi inginerie la divizia din Statele Unite a grupului german Volkswagen, Oliver Schmidt, a fost condamnat săptămâna trecută la şapte ani de închisoare pentru rolul jucat în manipularea testelor de poluare a automobilelor diesel şi ar putea solicia să îşi execute pedeapsa în Germania, potrivit unor surse citate de publicaţia Welt am Sonntag, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform publicaţiei, solicitarea ar trebui să fie aprobată de Departamentul de Justiţie al Statelor Unite şi de o instanţă germană.

Schmidt a fost condamnat miercuri la şapte ani de închisoare şi la plata unei amenzi de 400.000 de dolari, nivelul maxim posibil potrivit unui acord convenit de german cu procurorii, în luna august, după ce a recunoscut acuzaţiile de conspiraţie pentru inducerea în eroare a autorităţilor de reglementare şi de încălcare a legilor de protecţie a mediului.

Schmidt a citit o declaraţie în instanţă în care şi-a recunoscut vina.

Avocatul lui Schmidt a declarat că acesta ar putea contesta condamnarea, dar că nu a luat încă o decizie.

Schmidt mai riscă o posibilă măsură disciplinară din partea Volkswagen, inclusiv solicitarea unor despăgubiri şi desfacerea contractului său de muncă, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

În luna martie, Volkswagen a recunoscut trei acuzaţii, în cadrul unui acord pentru închiderea investigaţiei americane referitoare la instalarea unui software pe vehiculele diesel pentru manipularea rezultatelor testelor de poluare.

Schmidt a răspuns de departamentul pentru mediu şi inginerie al VW din Auburn Hills, Michigan, până în februarie 2015, şi a supravegheat problemele legate de emisii.

Procuratura americană a pus sub acuzare opt actuali şi foşti directori ai Volkswagen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.