Samsung Display, filială a Samsung Electronics, a anunţat vineri că un model de ecran incasabil şi flexibil destinat dispozitivelor mobile a trecut testele de siguranţă din Statele Unite, un pas care permite companiei să comercializeze produsul la nivel mondial, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ecranul poate fi utilizat pe dispozitive ca smartphone-uri, tablete, dispozitive portabile destinate jocurilor şi consolelor automobilelor, a explicat Samsung Display, care este şi furnizor al Apple.

Samsung Display şi producători concurenţi cum este LG Display lucrează de mult timp la dezvoltarea ecranelor flexibile.

Noul ecran al Samsung Display este protejat de plastic în loc de sticlă, ceea ce îi măreşte flexibilitatea şi îl face practic incasabil, a explicat compania pe site-ul propriu.

Mai important este că Samsung Display a îmbunătăţit transparenţa acestui ecran aproape la nivelul sticlei, ceea ce permite instalarea acestuia pe dispozitive precum smartphone-urile, a spus un oficial al Samsung Display.

Ecranul a fost certificat de Underwriters Laboratories, o firmă care efectuează teste pentru Administraţia pentru Siguranţă Ocupaţională şi Sănătate din SUA, care au inclus lăsarea să cadă de la o înălţime de 1,2 metri de 26 de ori, potrivit Samsung Display.

După testare, ecranul a continuat să funcţioneze normal, fără să fi fost deteriorat pe faţă, laterale sau muchii.

Certificarea din Statele Unite are o credibilitate atât de mare încât comercializarea acestor ecrane flexibile poate începe la niveel mondial, nu doar pe piaţa americană, a arătat oficialul companiei sud-coreene.

Analiştii au anticipat că Samsung Electronics va lansa un dispozitiv cu ecran flexibil încă de când directorul pentru dispozitive mobile al companiei a spus în septembrie că acesta este dezvoltat şi că trebuie să treacă de barierele tehnice, înainte de a fi lansat în 2018.

Un astfel de dispozitiv va contribui probabil la temperarea îngrijorărilor că Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, rămâne fără idei pentru susţinerea vânzărilor de telefoane Galaxi premium.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.