Un donator important al Partidului Republican american a cumpărat o participaţie importantă la Twitter şi încearcă să îl înlăture din funcţie pe directorul general Jack Dorsey, relatează publicaţia The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bloomberg News a scris mai întâi că Elliott Management a preluat ”o participaţie respectabilă” şi ”intenţionează să impună schimbări în compania de socializare, inclusiv înlocuirea lui Dorsey”.

Paul Singer, fondatorul miliardar al Elliott Management, este un  mega-donator republican, care i s-a opus lui Donald Trump în timpul cursei magnatului imobiliar pentru nominalizarea la preşedinţie, dar ulterior i s-a alăturat.

După o vizită la Casa Albă în februarie 2017, Trump a spus că Singer ”a fost implicat foarte mult în campania anti-Trump, sau, aşa cum spun ei, ”Never Trump” (Niciodată Trump), iar apoi Paul a plecat, ne-a oferit sprijinul său total, fiind vorba despre unificare”.

Trump este renumit pentru modul în care comunică cu publicul mai ales pe Twitter, în detrimentul strategiei de presă tradiţională.

Twitter a ajuns în centrul atenţiei în octombrie, când a anunţat interzicerea publicităţii politice pe platforma de socializare. Utilizarea publicităţii politice şi posibila manipularea acesteia de către politicieni de tot felul, de  la Trump la candidatul democrat Mike Bloomberg, rămâne o sursă de  conflict puternic.

Dorsey, co-fondator al Twitter, este şi director general al Square, o companie de plăţi online. În noiembrie, Dorsey a anunţat un plan de a trăi şi a munci în Africa o parte din fiecare an.

Dorinţa lui Singer de a-l schimba din funcţie pe Dorsey ar avea legătură cu acest plan.

Şi alţi acţionari şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu stilul managerial al lui Dorsey, iar preţul acţiunilor Twitter a avut de suferit, chiar dacă recent a raportat pentru prima oară venituri trimestriale de peste 1 miliard de dolari.

Informaţiile despre participaţia Elliott au dus vineri la creşterea preţului acţiunilor Twitter, pe fondul unui declin generalizat al pieţei, provocat de temerile legate de epidemia de coronavirus.

Elliott Management este un investitor activist, ceea ce înseamnă că exercită presiuni în mod regulat pentru schimbări în companiile la care cumpără acţiuni.

Singer a investit chiar în ţări întregi: în 2016, după o campanie susţinută, a asigurat rambursarea parţială a datoriilor de către Argentina, care a ieşit din colaps financiar la începutul anilor 2000.

Elliott şi Twitter nu au dorit să comenteze imediat informaţiile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.