Un congresman republican de rang înalt a cerut ca Congresul să audieze Facebook în legătură cu decizia de a lansa o criptomonedă proprie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentantul Patrick McHenry, principalul reprezentant republican în Comisia pentru servicii financiare a Camerei Reprezentanţilor, a trimis marţi o scrisoare preşedintelui comisiei, democrata Maxine Waters, căreia i-a cerut să organizeze o audiere referitore la viitoarea monedă, numită Libra.

”Ştim că sunt multe întrebări referitoare la raza de aplicare şi anvergura proiectului şi la modul în care va respecta cadrul reglementărilor financiare globale. Nouă ne revine, ca politiceni, sarcina de a înţelege proiectul Libra. Trebuie să mergem dincolo de zvonuri şi speculaţii şi să oferim un forum de evaluare a proiectului şi a posibilului impact fără precedent asupra sistemului financiar mondial”, a scris McHenry.

Un purtător de cuvânt al lui McHenry a spus că acesta va fi deschis unei audieri directe a Facebook.

Anunţul Facebook a atras deja critici din partea unor democraţi importanţi, inclusiv din partea senatorului Sherrod Brown, principalul reprezentant democrat în Comisia bancară din Senat, şi a reprezentantei Katie Porter, colegă cu Watters în comisie. Ambii au cerut o  evaluare strictă din partea autorităţilor de reglementare, din motive legate de confidenţialitatea datelor.

Un purtător de cuvânt al lui Waters nu a comentat imediat anunţul făcut de Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.