Comisarul european pentru pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Vytenis Andriukaitis, a cerut Guvernului român să oprească transportul a 70.000 de oi către ţările arabe, unde ar urma să fie sacrificate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oile ar urma să fie încărcate pe un vapor deţinut de o companie din Kuweit şi transportate către Kuweit, Qatar şi Emiratele Arabe Unite. Oile ar urma să fie sacrificate în cadrul unui festival care are loc în luna august.

Cererea făcută de Andriukaitis a venit în urma unor plângeri făcute de organizaţii de protecţie a animalelor, precum Eurogroup for Animals.

Comisarul a atras atenţia, în scrisoarea sa, publicată pe contul de Twitter, asupra condiţiilor dificile de transport din această perioadă a anului.

”Având în vedere prognoza meteo pentru zona Golfului, în luna iulie, când temperaturile sunt aşteptate să ajungă la 46 grade Celsius, şi faptul că măsurile anunţate în aprilie nu au fost încă implementate, vă cer, ca un gest de responsabilitate, să opriţi exportul de oi către Golful Persic, în contextul în care temperaturile extreme fac imposibilă respectarea prevederilor legale (...)”, a scris comisarul european.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.