Acordul Country Garden cu creditorii pentru extinderea plăţilor datoriilor onshore în valoare de 3,9 miliarde de yuani (536 milioane dolari) a majorat luni acţiunile dezvoltatorului şi a oferit un respiro sectorului imobiliar chinez ameninţat de criză, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile Country Garden au încheiat tranzacţiile de luni în creştere cu 14,6%, după ce au urcat cu 19%  în timpul şedinţei, la cel mai ridicat nivel din 10 august.

Indicele proprietăţilor imobiliare Hang Seng din Hong Kong a urcat cu până la 10%.

Acţiunile globale au crescut, de asemenea, luni, susţinute parţial de speranţa că alimentarea constantă a Chinei cu stimulente politice ar putea stabiliza a doua cea mai mare economie a lumii, a cărei recuperare post-pandemie a încetinit rapid, odată cu înrăutăţirea reducerii numerarului din sectorul imobiliar.

Dar, în timp ce investitorii Country Garden ar putea ofta uşuraţi, rămâne de văzut dacă o serie de măsuri de stimulare vor contribui la revigorarea cererii de proprietăţi în curând, la facilitarea atragerii de numerar în sector şi la îmbunătăţirea perspectiveloristemului financiar mai larg.

Beijingul a anunţat luni o serie de noi măsuri pentru a-şi revigora economia, aprobând înfiinţarea unui birou special pentru a promova dezvoltarea şi creşterea economiei private.

Sectorul privat este responsabil pentru 80% din noile locuri de muncă urbane, dar a avut dificultăţi să atragă investiţii pe fondul unei redresări economice fragile în prima jumătate a anului, proprietarii de afaceri fiind, de asemenea, constrânşi de cererea internă slabă.

Carlos Casanova, economist senior pentru Asia la UBP, a declarat că pieţele s-au redresat după ce autorităţile au arătat că au făcut paşi mai mari în ultimele zile pentru a sprijini sectorul imobiliar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.