Autorităţile de reglementare antitrust din UE verifică dacă o propunere Apple respectă ordinul lor de a permite Spotify şi altor servicii de streaming muzical să informeze utilizatorii cu privire la opţiunile de plată din afara App Store, a anunţat luni Comisia Europeană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul de iPhone riscă acuzaţii antitrust şi noi amenzi dacă propunerea sa, anunţată vinerea trecută, nu satisface autoritatea europeană de aplicare a concurenţei, care şi-a emis ordinul împreună cu o amendă de 1,84 miliarde de euro (2 miliarde de dolari), luna trecută.

Conform propunerii Apple, serviciul suedez de streaming de muzică Spotify şi alţii pot include un link către site-urile lor web pentru a informa utilizatorii despre alte modalităţi de a achiziţiona bunuri sau servicii digitale, în afara App Store Apple.

De asemenea, pot invita utilizatorii să furnizeze adresa lor de e-mail pentru a primi un link către site-ul web al platformei pentru a cumpăra conţinut sau servicii de muzică digitală.

Linkurile care au ca rezultat achiziţii digitale, totuşi, implică o taxă de 27% către Apple, inclusiv pentru abonamentele ulterioare de reînnoire automată.

”În prezent evaluăm dacă Apple a respectat pe deplin decizia”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că, ”în general, în cazul în care Comisia suspectează că există o nerespectare a unei decizii adoptate, va transmite întreprinderii în cauză o comunicare a obiecţiilor”.

Planul Apple respectă decizia Comisiei, a spus un reprezentant Apple.

Spotify a deplâns faptul că încă aşteaptă ca Apple să respecte ordinul UE, la cinci săptămâni.

Separat, Comisia investighează, de asemenea, regulile Apple pentru App Store şi măsurile pe care le-a anunţat recent pentru a se conforma cu noua legislaţie a UE, cunoscută sub numele de Legera serviciilor digitale (Digital Markets Act), cu privire la îngrijorarea că diferitele taxe ar putea împiedica dezvoltatorii să comunice şi să-şi promoveze liber ofertele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.