Uniunea Europeană a decis joi să impună tarife importurilor de oţel inoxidabil din India şi Indonezia, precum şi celor de cabluri din fibră optică din China, în urma unor investigaţii care au arătat că acestea sunt comercializate la preţuri artificial de scăzute, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană, care a efectuat investigaţiile, a impus tarife de 10,2% pentru compania IRNC din Indonezia şi de 20,2% pentru alţi producători din această ţară.

În cazul Indiei au fost impuse tarife de 13,9% companiilor Jindal Stainless şi Stainless Hisar şi de 35,3% altor producători indieni de oţel.

Tarifele antidumping, care intră în vigoare vineri, au rolul să remedieze daunele provocae producptorilor europeni precum Acerinox şi Outokumpu.

Comisia a mai impus tarife de 19,7% companiilor din cadrul grupului chinez ZTT, între care Jiangsu Zhongtian Technology, şi de 31,2% pentru alte companii.

Pentru companii din cadrul grupului FTT, cum ar fi FiberHome Telecommunication Technologies, tarifele sunt de 44%.

Potrivit Comisiei Europene, tarifele pentru importurile de cabluri din fibră optică au fost aplicate pentru a compensa daunele provocate unor producători europeni precum Acome, Corning şi Prysmian.

Prysmian a anunţat într-un comunicat că salută introducerea tarifelor respective.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.