UBS a anunţat vineri finalizarea unui acord de protecţie faţă de pierderi în valoare de 9 miliarde de franci elveţieni (10,27 miliarde de dolari) şi un sprijin de lichiditate din partea statului de 100 de miliarde de franci elveţieni, care au fost instituite de guvernul Elveţiei atunci când a preluat banca Credit Suisse, în martie, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UBS a spus că decizia a urmat unei ”evaluări cuprinzătoare” a activelor secundare ale Credit Suisse care au fost acoperite de măsurile de sprijinire a lichidităţii.

”Aceste măsuri, împreună cu intervenţia UBS, au contribuit la stabilizarea Credit Suisse şi la stabilitatea financiară în Elveţia şi la nivel global”, a spus UBS într-un comunicat.

Credit Suisse a rambursat, de asemenea, integral, un împrumut de asistenţă de urgenţă pentru lichiditate plus (ELA+) de 50 de miliarde de franci elveţieni, obţinut de la Banca Naţională Elveţiană în martie, în condiţiile în care instituţia de credit a fost în pragul falimentului după o prăbuşire a încrederii acţionarilor şi a investitorilor, a confirmat UBS.

”Aceste măsuri, care au fost create în temeiul legii de urgenţă pentru a menţine stabilitatea financiară, vor înceta astfel să mai existe, iar Confederaţia şi contribuabilii nu vor mai suporta niciun risc care decurge din aceste garanţii. În plus, Confederaţia a câştigat încasări de aproximativ 200 de milioane CHF din garanţii”, a declarat vineri guvernul elveţian într-un comunicat.

Consiliul Federal Elveţian intenţionează să depună un proiect de lege în Parlament pentru a introduce un sistem de protecţie a lichidităţii publice (PLB) în temeiul dreptului obişnuit, în timp ce lucrările continuă la ”o evaluare cuprinzătoare a cadrului de reglementare pentru entităţile economice prea mari pentru a eşua”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.