Ubisoft, cel mai mare producător de jocuri video din Franţa, este deschis unor noi parteneriate, după un acord prin care grupul chinez Tencent îşi va participaţia la companie companie, potrivit cofondatorului şi CEO-ului Yves Guillemot, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentariile lui Guillemot, făcute joi, la un eveniment de presă închis, despre care compania a cerut să nu fie făcut public înainte de un eveniment de prezentare online de sâmbătă, au venit în urma unei zile grele pentru acţiunile Ubisoft, care au scăzut cu 17% după ce grupul a anunţat că Tencent va deveni cel mai mare acţionar al său, cu o participaţie totală de 11%.

Acordul evaluează producătorul jocului ”Assassin's Creed” la aproximativ 10 miliarde de dolari.

”Rămânem total independenţi şi putem acţiona cu orice companie externă dacă vrem”, a spus Guillemot, care, împreună cu cei patru fraţi ai săi, a fondat Ubisoft în 1986.

El a adăugat că ”a fost o negociere mare cu Tencent”.

Traderii şi analiştii au spus că acordul vu Tencent, care prevede ca cea mai mare firmă de jocuri din lume, după venituri, să încheie un acord de acţionariat cu Guillemot, a eliminat atractivitatea speculaţiilor cu acţiuniUbisoft.

Grupul a fost mult timp văzut ca o ţintă de preluare, deoarece Guillemot deţine o participaţie minoritară la grup.

Totuşi, fraţii Guillemot au reuşit să respingă o tentativă de preluare făcută de magnatul francez Vincent Bollore, prin intermediul grupului său media Vivendi.

Producătorul mai mic de jocuri video mobile Gameloft, condus anterior de fratele lui Yves Guillemot, Michel, a fost preluat de Vivendi în urmă cu şase ani.

Ca parte a planului său de revenire la creştere, Ubisoft îşi propune să implementeze cele trei jocuri ”pilon” – ”Assassin’s Creed”, ”Far Cry” şi ”Tom Clancy’s Rainbow Six” – pe toate platformele digitale, a spus Guillemot.

Grupul doreşte ca aceste trei mărci să atingă venituri anuale totale de 3 miliarde de euro, în termen de cinci ani, a spus Guillemot.

Potrivit acestuia, ”Assassin’s Creed” va lansa următoarea ediţie ”Mirage” în 2023.

Ubisoft are, de asemenea, un parteneriat cu platforma de streaming Netflix,  pentru a dezvolta trei jocuri originale pentru mobil, inclusiv unul bazat pe Assassin's Creed.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.