Compania americană de ride hailing Uber a fost găsită vinovată de discriminarea persoanelor cu dizabilităţi, din nou, şi trebuie să plătească daune de 1,1 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uber a pierdut un proces în care o femeie nevăzătoare a acuzat compania de discriminare şi pierderea mai multor evenimente importante, din cauza faptului că şoferii companiei i-au refuzat comenzile.

Deoarece nu vede, femeia era însoţită de un câine, ceea ce nu a convenit şoferilor Uber. Aceştia i-au refuzat cursele cu 14 ocazii diferite, pentru a evita murdărirea covoarelor. În total, Lisa Irving a fost refuzată de 60 de ori, pentru că de fiecare dată a încercat de mai multe ori să obţină o cursă.

Într-una dintre ocazii, aceasta chiar reuşise să se urce într-o maşină Uber, însă a trebuit să coboare după ce şoferul a început să ţipe că o dă afară pe marginea drumului din cauza câinelui.

Din cei 1,1 milioane de dolari acordaţi de instanţă, femeii îi revin 324.000 de dolari. Restul de 805,313 dolari vor acoperi cheltuielile de judecată şi remuneraţia avocaţilor.

Uber este o companie recidivistă la capitolul discriminarea persoanelor nevăzătoare. În 2016, a trebuit să plătească 2,6 milioane de dolari în urma unui proces similar şi a promis că va lua măsuri în acest sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.