Uber Technologies va împărţi şoferilor şi curierilor săi care livrează mâncare milioane de măşti faciale, la nivel global, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele pentru siguranţă şi asigurări al Uber, Gus Fuldner, a scris într-o postare pe blog că Uber intenţionează să ofere aproape o jumătate de milion de măşti şoferilor din Statele Unite din oraşele cele mai afectate de epidemia de coronavirus.

Prima comandă de măşti va veni de la o compania chineză care fabrică de obicei dispozitive electronice, dar care acum produce măşti. Dar Uber va cumpăra măşti din toată lumea, ca un angajament pe termen lung, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Uber a anunţat că a livrat prima comandă de măşti şoferilor din New York City, oraşul cu cel mai mare număr de infecţii COVID-19.

“Am comandat milioane de alte măşti şi aşteptăm să sosească în alte oraşe şi regiuni din lume, în următoarele săptămâni”, potrivit postării pe blog a companiei, care a adăugat că livrările sunt limitate pentru că nevoile sectorului de sănptate sunt prioritare.

Cererea pentru servicii de transport de tip ride-hailing aproape a dispărut în majoritatea oraşelor americane, pentru că cea mai mare parte a americanilor se află sub o anumită formă de distanţare socială. Uber a arătat în schimb că a avut loc o creştere semnificativă a livrărilor de mâncare de către restaurante.

Uber a explicat că obţine măştile în afara lanţului normal de aprovizionare şi că donează măşti medicale N95 spitalelor locale.

Guvernul american a recomandat populaţiei să îşi acopere voluntar faţa, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

COVID-19 a infectat 1,4 milioane de oameni şi a omorul 85.000, la nivel global, potrivit diplomaţilor şi experţilor. În Statele Unite, numărul deceselor a depăşit 15.700.

La începutul acestei luni, Uber a anunţat că va distribui gratuit şoferilor din Statele Unite spray-uri dezinfectante.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.