Uber Technologies se va concentra pe operaţiunile de bază de ride-hailing şi livrare de mâncare, a afirmat luni directorul general Dara Khosrowshahi într-un email adresat angajaţilor, în care a anunţat o a doua rundă de concedieri în timpul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania va desfiinţa aproximativ 3.000 de locuri de muncă, pe lângă alte 3.700 anunţate la începutul acestei luni, a spus Khosrowshahi, adăugând că Uber va reduce investiţiile în mai multe proiecte care nu fac parte din operaţiunile de bază.

Acţiunile Uber au crescut cu 8% în urma informaţiilor, la 35,27 dolari pe unitate.

Uber a anunţat separat, în documente depuse la autoritatea de reglementară bursieră, că măsurile de concedieri şi restructurare vor genera economii anuale de 1 miliard de dolari, comparativ cu estimările anterioare pandemiei de coronavirus.

Compania lucra la diverse alte afaceri, inclusiv la dezvoltarea de automobile autonome şi la o reţea de logistică pentru transportul de mărfuri. Khosrowshahi nu a menţionat direct aceste afaceri, în email, iar un purtător de cuvânt a refuzat să comenteze.

Khosrowshahi a spus că Uber trebuie să se poziţioneze drept o companie capabilă să se auto-susţină, fără să aibă nevoie de capital extern, numind afacerile de livrare a mâncării Uber Eats ca fiind ”viitoarea oportunitate enormă de dezvoltare”.

Uber discută în prezent cu GrubHub  pentru întărirea diviziei de livrare a mâncării.

Afacerile de ride-hailing s-au prăbuşit aproape în totalitate în condiţiile în care mari părţi din Statele Unite şi restul lumii au fost blocate pentru a combate răspândirea virusului.

Aproape două treimi din veniturile Uber sunt generate în SUA şi Canada, unde autorităţile au impus ordine de izolare la domiciliu la jumătatea lunii martie. Compania a arătat că numărul comenzilor pentru transport au scăzut în aprilie cu 80% la nivel global, dar că îşi revin uşor.

Khosrowshahi a mai anunţat că Uber va închide biroul din Singapore în următoarele 12 luni şi că se va muta într-un nou hub din regiunea Asia-Pacific.

Uber va mai închide aproximativ 45 din birourile sale, inclusiv unul din San Francisco.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.