Uber îşi va închide afacerea de livrare de mâncare în Italia şi se va retrage de pe piaţa transporturilor din Israel, unde nu a atras o cotă de piaţă suficientă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsurile sunt ”în conformitate cu eforturile noastre de a ne concentra pe pieţele unde avem oportunităţi de creştere durabilă”, a spus un purtător de cuvânt al companiei.

CEO-ul Dara Khosrowshahi a declarat că Uber va investi numai pe pieţele în care poate fi cel mai mare sau al doilea jucător.

Uber este în urma Just Eat şi Glovo în livrarea de mâncare pe piaţa italiană şi după Gett Taxi şi Yango pe piaţa israeliană de taxiuri şi închirieri private.

Compania, care se bazează pe contractori independenţi pentru serviciul său de livrare a mâncării, a declarat că aproximativ 50 de angajaţi ai Uber şi mii de curieri şi restaurante non-angajaţi vor fi afectaţi în Italia.

Acesta a spus că va continua să-şi extindă serviciul de mobilitate acolo, unde lucrează cu dispecerul de taxi IT.

Cele mai mari pieţe ale companiei din Europa sunt Marea Britanie, Franţa, Spania şi Germania. Uber spune că înregistrează o adoptare puternică de către şoferii de taxi din Europa, care folosesc aplicaţia Uber pentru a-şi suplimenta afacerea de transport.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.