Twitter va reactiva funcţiile de pe platforma sa de socializare necesare pentru a promova informaţii corecte despre alegerile intermediare din Statele Unite, programate să aibă loc în noiembrie, şi va elimina postărilor false şi înşelătoare, a spus compania într-o postare pe blog de joi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Experţii în drepturile civile şi dezinformarea online au acuzat reţelele sociale şi platformele tehnologice că nu au făcut suficient pentru a preveni răspândirea dezinformării, inclusiv ideea că preşedintele Joe Biden nu a câştigat alegerile din 2020.

Twitter îşi va aplica politica de integritate civică, introdusă în 2018, la alegerile din 8 noiembrie, când sunt în joc toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanţilor a SUA şi aproximativ o treime din cele 100 de locuri din Senatul SUA.

Politica interzice utilizatorilor să posteze conţinut înşelător menit să descurajeze oamenii de la vot şi afirmaţii menite să submineze încrederea publicului în alegeri, inclusiv informaţii false despre rezultatul alegerilor.

Twitter l-a suspendat definitiv pe Donald Trump de pe platforma sa, anul trecut, invocând riscul unei ”instigări suplimentare la violenţă”, la câteva zile după ce susţinătorii preşedintelui de atunci au luat cu asalt Capitoliul SUA, pe 6 ianuarie 2021.

Compania cu sediul în San Francisco, care l-a dat în judecată pe miliardarul Elon Musk pentru a finaliza acordul de 44 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea companiei, a declarat că a efectuat teste pentru a preveni recomandarea către utilizatori a unor tweet-uri înşelătoare prin notificări.

Testele au dus la reducerea vizualizărilor de informaţiilor înşelătoare cu 1,6 milioane pe lună, a spus Twitter.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.