Turoperatorii români de chartere aşteaptă cu interes dezvoltarea flotei Tarom pe acest segment, cu patru aeronave noi Airbus A320 sau Boeing 737 în acest an, datorită cererii crescute de calătorii din partea turiştilor, însă ar dori mai multe aeronave şi pentru zboruri lung-curier, în contextul eliminării vizelor pentru românii care călătoresc în Canada şi al simplificării formalităţilor pentru chinezi de a ajunge în România, a declarat duminică preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a afirmat că măsura Tarom de a-şi dezvolta flota cu aeronave charter, cu o capacitate de 160-190 de locuri, este aşteptată "cu mare interes" de turoperatorii români de chartere.

"Sunt multe destinaţii ce pot fi operate din România. Avem mare nevoie la activitatea de chartere, pentru că aici cererile sunt mari, şi de 20 de ani pentru astfel de curse se folosesc avioanele care mai rămân după ce se completează necesarul pentru cursele regulate", a spus Burcea, într-un comunicat.

Potrivit acestuia, turiştii români, care călătoresc tot mai mult şi mai des, preferă serviciile complete şi de calitate.

Turoperatorii din cadrul ANAT aşteaptă însă şi completarea flotei cu aeronave pentru zboruri lung-curier, datorită creşterii oportunităţilor.

Odată cu eliminarea vizelor pentru românii care doresc să călătorească în Canada, dar şi cu simplificarea formalităţilor pentru chinezi de a ajunge în România, ar fi nevoie de aeronave pentru astfel de curse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.