Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş a lansat platforma "Discover Timis", o aplicaţie care include informaţii despre obiective turistice, cazări, evenimente şi istorie. Aplicaţia poate fi accesată atât pe computer, cât şi pe telefonul mobil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiective turistice, informaţii despre cazări, evenimente sau istorie sunt disponibile pe "Discover Timiş", o aplicaţie lansată, marţi, de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş. Aplicaţia este disponibilă atât pe computer, cât şi pe Android şi iOS şi se vrea a fi un ghid pentru cei care vizitează judeţul Timiş.

"Noi considerăm această aplicaţie extrem de importantă pentru că se încadrează într-un nou trend de digitalizare care există în toate domeniile. Gândiţi-vă cum se făcea turismul acum 30 de ani şi cum se face acum. Gândiţi-vă ce înseamnă aplicaţiile moderne, precum Booking sau Tripadvisor, care permit relaţionarea directă a turistului cu locurile în care vrea să meargă, poate împărtăşi opiniile. Din acest punct de vedere este vital să avem o chestiune de acest fel”, a declarat Mihai Ritivoiu, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Timiş (APDT).

Fiecare utilizator al aplicaţiei îşi va putea face, opţional, un cont pentru a-şi personaliza liste de preferinţe sau pentru a-şi salva date pe care şi le va putea trece în calendar pentru a primi notificări despre evenimente.

"Vor fi pagini de prezentare din partea tuturor celor de pe piaţa turistică, fie ei comunităţi publice, hoteluri, restaurante, ghizi, agenţii de turism, fiecare îşi vor putea prezenta oferta, fiecare pagină pusă la dispoziţie gratuit va putea fi recenzată şi cotată cu un sistem de stele pentru ca fiecare să ştie unde se situează şi ce poate să facă pentru a îmbunătăţi serviciile", a precizat Mihai Ritivoiu.

Pentru acest proiect s-au investit 7.200 de lei pentru dezvoltarea aplicaţiei, iar lunar se vor atribui câte 2.700 de lei pentru mentenanţă şi suport tehnic.

"Chiar dacă foarte multă lume este sceptică în ceea ce înseamnă turismul în Timiş, pentru că nu există mare sau munte, eu cred că posibilităţile judeţului Timiş privind turismul de business, turismul cultural, turismul ecumenic în zona Făgetului poate să aducă beneficii foarte mari în judeţul Timiş", a declarat Călin Dobra, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Aplicaţia "Discover Timiş" este disponibilă în limbile română şi engleză şi poate fi descărcată gratuit pe telefon sau accesată pe web.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.