Autoritatea pentru concurenţă din Turcia a deschis luni o investigaţie împotriva Google, suspectând că algoritmii utilizaţi de companie pentru ordonarea rezultatelor căutărilor şi publicitatea ţintită nu respectă legislaţia în domeniul concurenţei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investigaţia survine unei plângeri potrivit căreia Google, divizie a grupului Alphabet, ”a abuzat de poziţia dominanţă deţinută pe piaţă şi a făcut mai dificilă activitatea altor companii”, potrivit instituţiei.

Investigaţia va include companiile Google Reklamcilik ve Pazarlama, Google International, Google, Google Ireland Limited şi Alphabet Inc..

Reuters nu a putut să contacteze reprezentanţi ai Google Reklamcilik ve Pazarlama, divizia din Turcia a grupului Alphabet.

În septembrie 2018, autoritatea de reglementare a concurenţei din Turcia a amendat Google cu circa 93 de milioane de lire turceşti (17,38 milioane dolari) pentru încălcarea legii concurenţei, în legătură cu vânzările de software destinat dispozitivelor mobil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.