Inteligenţa artificială este una dintre tehnologiile cu cea mai rapidă creştere, va modifica radical felul în care vedem lumea şi va fi motorul spre progres al anilor viitori, a declarat, pentru News.ro, directorul firmei IT Teams, George Tudor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Inteligenţa artificială va fi motorul unei schimbări de paradigmă şi, am putea spune, o nouă revoluţie. Este noua revoluţie industrială, industriile deja se adaptează şi companiile îşi fac planurile în mod inovator, realizând imensul potenţial de a eficientiza întreaga activitate folosind AI", a declarat George Tudor, CEO IT Teams, pentru News.ro.

Acesta afirmă că, după ani de mers încet în spatele omologului său american, Europa a devenit ultima modă pentru a lansa un start-up în domeniul tehnologiei.

"Cu o explozie a fondurilor instituţionale şi numeroase proiecte guvernamentale, antreprenorii din întreaga lume şi-au adus talentele în capitale precum Londra, Berlin şi Paris, care-i întâmpină cu braţele deschise", mai spune el.

Apariţia inteligenţei artificiale este unul dintre cele mai importante evenimente din istoria recentă, adaugă el.

"AI-ul va modifica radical felul în care vedem lumea şi va fi motorul spre progres al anilor viitori." spune George Tudor.

Acesta consideră că una dintre tehnologiile cu cea mai rapidă creştere este inteligenţa artificială.

Conform datelor din 2018, Statele Unite şi China conduc cursa inteligenţei artificiale individual, cu cel mai mare număr de companii (1.393, respectiv 383).

Cu toate acestea, Europa ca întreg are dublu faţă de China, cu 769 de start-up-uri, reprezentând 22% din start-up-urile orientate pe inteligenţă artificială din întreaga lume. În Europa, Marea Britanie are cele mai multe, 245 de start-up-uri, locul al patrulea la nivel mondial, urmată de Franţa cu 109 şi Germania cu 106 start-up-uri.

"Fără îndoială, Marea Britanie contribuie cu mult la comunitatea inteligenţei artificiale. Guvernul său a anunţat o înţelegere între grupurile publice şi private, care ar aduce mai mult de 200 milioane dolari în investiţii în inteligenţa artificială, dar a şi promis în acelaşi timp să aducă bani la rândul sau - 30 milioane dolari în dezvoltarea de incubatoare şi acceleratoare cu accent pe inteligenţa artificială. Alte firme de investiţii de risc, cum ar fi Chrysalix şi Global Brain, vor contribui la rândul lor cu 100 de milioane dolari, respectiv 50 de milioane dolari", a adăugat CEO IT Teams.

Printr-un program condus de guvern, marile universităţi, cum ar fi Oxford şi Cambridge, vor putea să ofere sprijin financiar pentru 1.000 de doctoranzi în inteligenţa artificială în orice moment, injectând astfel şi mai mulţi bani în cercetare.

Franţa a anunţat că va furniza o sumă enormă de 1,8 miliarde dolari pentru cercetarea în inteligenţa artificială până în 2022.

"Preşedintele francez Emmanuel Macron a luat o poziţie pozitivă referitor la cursa inteligenţei artificiale şi a declarat că vrea să transforme Franţa într-o 'naţiune de start-up-uri', relaxând legislaţia muncii şi introducând programe de investiţii. De asemenea, Germania are de primit o investiţie de 1,5 milioane dolari de la Amazon, care va fi folosită pentru finanţare şi dezvoltarea unui nou centru de cercetare, aproape de Institutul Max Planck, unde se fac deja cercetări esenţiale privind inteligenţa artificială", a mai spus el.

O prezenţă internaţională competitivă necesită o acţiune coordonată între ţările UE, mai spune George Tudor.

În 2018, Comisia Europeană a prezentat un program care să sporească finanţarea publică şi privată în inteligenţa artificială şi să pregătească continentul pentru schimbările iminente socio-economice şi etice care vor veni odată cu apariţia acestei noi ere. Suma ţintă este de 24 de miliarde dolari pentru finanţarea inteligenţei artificiale până la sfârşitul anului 2020, Comisia Europeană majorându-şi investiţia proprie la 1,8 miliarde dolari în cadrul programului de cercetare şi inovare Orizont 2020.

IT Teams este o companie românească fondată în 2015, orientată spre dezvoltarea de software AI. Oferă abilităţi tehnice, metodologie şi tehnici de livrare de mare viteză pentru a ajuta companiile să-şi extindă echipele de dezvoltare software.

Clienţii companiei sunt furnizori de tehnologie dar şi instituţii financiare globale.

  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.