Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că Statele Unite ”fac eforturile finale” pentru a ajunge la un acord comercial cu China, dar că Washingtonul este alături de protestatarii din Hong Kong, unde doreşte să fie democraţie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La un eveniment în Biroul Oval, pentru semnarea unui ordin executiv referitor la violenţa împotriva femeilor native americane, Trump a fost întrebat de un reporter dacă are un mesaj pentru poporul din Hong Kong după alegerile locale din oraş, în care partidele pro-democraţie au obţinut o victorie răsunătoare.

”Suntem alături de ei. Am o relaţie foarte bună, după cum ştiţi, cu preşedintele Xi. Facem ultimele eforturi pentru un acord foarte important, cred că se poate afirma că va fi unul dintre cele mai importante acorduri comerciale care au avut loc vreodată. Lucrurile merg foarte bine, dar în acelaşi timp dorim să vedem că lucrurile merg bine în Hong Kong.

“Şi cred că va fi. Cred că preşedintele Xo poate face ca acest lucru să se întâmple. Îl cunosc şi ştiu că va dori ca acest lucru să se întâmple”, a spus Trump.

Trump nu a fost întrebat în mod specific despre legislaţia din Congres pentru sprijinirea protestatarilor din Hong Kong, care a ajuns la el pentru promulgare după ce a fost adoptată de Senat şi de Camera Reprezentanţilor, săptămâna trecută.

Legislaţia a nemulţumit mult Beijingul, iar Trump a fost evaziv dacă o va promulga sau o va respinge prin veto, în timp ce încearcă să încheie un acord cu China pentru aa pune capăt războiului comercial din ultimele 16 luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.