Preşedintele american Donald Trump a scris duminică, pe Twitter, că nu mai vrea acordul DACA pentru imigranţii intraţi în SUA ca minori şi a avertizat că va retrage State Unite din pactul comercial NAFTA dacă Mexicul nu va opri intrarea în SUA a oamenilor şi drogurilor din America Centrală, transmite Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să opreascăă intrările mari de droguri şi de oameni, sau voi opri eu vaca lor de muls, NAFTA. Avem nevoie de zid”, a scris Trump duminică, pe Twitter, cu câteva minute înainte de sosirea sa la biserică pentru slujba de Paşte, împreună cu soţia sa, Melania.

Într-o serie de tweet-uri, preşedintele a mai sugerat că nu mai vrea să încheie un acord pentru asistarea imigranţilor care au intrat ilegal în ţară ca minori şi a reluat un apel adresat senatorilor republicani pentru a obţine o majoritate simplă de 51 de voturi, pentru ca legislaţia să fie adoptată mai uşor.

”Grănicerii nu îşi pot face treaba cum trebuie la graniţă din cauza unor legi liberale (democrate) ridicole, cum ar fi Prinde şi Eliberează. Devine mai periculos. Vin caravanele. Republicanii trebuie să recurgă la opţiunea nucleară pentru a aproba acum legi mai dure. Gata cu acordul DACA”, a scris Trump.

Preşedintele a postat tweet-ul la scurt timp după un reportaj la Fox News Channel, în care preşedintele Consiliului Naţional al Patrulelor la Graniţă, sindicat care reprezintă grănicerii, a vorbit despre informaţii potrivit cărora o caravană de sute de persoane din America Centrală se îndreaptă spre Statele Unite pentru a obţine azil.

Judd a spus că imigranţi care solicită azil vor crea ”pagubă şi haos”, în timp ce Statele Unite aşteaptă audierile privind statutul lor de refugiaţi.

Potrivit prevederilor actuale, solicitanţii de azil care dovedesc ”o teamă credibilă” să se întoarcă acasă, ar putea fi eliberaţi în timp ce aşteaptă o decizie, dacă nu prezintă risc de securitate sau de fugă. Cei reţinuţi după ce au traversat graniţa sunt uneori eliberaţi din cauza lipsei de paturi şi a unui ordin judecătoresc care limitează deţinerea femeilor şi copiilor la 21 de zile.

Trump a continuat spunând că cei care trec graniţa ”încearcă cu toţii să profite de DACA”.

Potrivit DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals),imigranţii eligibili pentru statutul protejat trebuie să fi locuit fără întrerupere în SUA începând din 2007 şi să fi intrat în SUA înainte de a împlini 16 ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.